Naleśniki z łososiem
5-6 szpinakowych (lub zwykłych) naleśników
350g śmietankowego serka kanapkowego
150g łososia wędzonego na zimno
pół pęczka koperku
kilka kropli soku z cytryny
sól, świeżo mielony czarny pieprz - do smaku
Łososia drobno posiekać, koperek również, wymieszać w misce z serkiem, dodać sok z cytryny i sól oraz świeżo mielony, czarny pieprz do smaku.
Przygotowanym serkiem smarować połowę naleśnika, następnie zwijać ciasny rulon, po zwinięciu wszystkich zakryć je folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
Następnie podawać całe, przekrojone na pół lub pokroić w poprzek na małe roladki i podawać na wykałaczkach jako przekąskę.
Przepis na naleśniki szpinakowe:
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!