Sałatka jarzynowa
1 duża marchew lub 2 małe
1 mały korzeń pietruszki
kawałek selera korzeniowego – wielkości dziecięcej pięści
1 duży ziemniak
1 jajko
kawałek świeżego pora
jabłko
2 ogórki kiszone
pół puszki groszku (lub 1 mała)
pół puszki kukurydzy (lub 1 mała)
sól, pieprz
2 łyżki majonezu
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki umyć i w łupinkach ugotować na półtwardo. Jajko ugotować na twardo. Wystudzone warzywa i jajko obrać i pokroić w kosteczkę.
Jabłko i ogórki obrać i też pokroić w kosteczkę, pora również.
Groszek i kukurydzę odsączyć i włożyć do miski razem z warzywami, jabłkiem i jajkiem. Doprawić pieprzem i solą, na końcu dodać majonez, wymieszać i wstawić do lodówki, by się przegryzła.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!