Sałatka warstwowa z makrelą



4 jajka ugotowane na twardo
1 wędzona makrela (moja miała 270g przed obraniem)
150g korniszonów (ok. 5 sztuk średniej wielkości)
1,5 szklanki kukurydzy konserwowej
6 pełnych łyżek majonezu
pęczek szczypiorku
sól, pieprz do smaku

Jajka obrać ze skorupek, odłożyć. Makrelę bardzo dokładnie obrać ze skóry i oczyścić z ości, pokroić w mniejsze kawałki.
Kukurydze odsączyć. Ogórki i jajka pokroić w drobną kostkę. Na dno salaterki włożyć 2 łyżki majonezu i położyć połowę pokrojonych jajek, oprószyć solą i pieprzem. Na jajka ułożyć połowę makreli, następnie kukurydzę konserwową, kolejne 2 łyżki majonezu i połowę pokrojonych korniszonów, powtórzyć układanie warstw, wykładając pozostałe składniki. Wierzch sałatki posypać posiekanym szczypiorkiem, salaterkę przykryć folią spożywczą i schłodzić sałatke w lodówce.
Przepis na tę sałatkę znalazłam na blogu „Skarbiec Kulinarny„.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!